VIURE A TÀRRACO: Itinerari didàctic

materials

L’itinerari permet descobrir i conèixer la història de Tàrraco a través d’un recorregut complert pels principals escenaris del passat romà conservats a la ciutat, fent un èmfasi especial en els aspectes socials tot reflexionant sobre qui hi vivia i com.

Durant el recorregut s’introdueixen una quinzena de personatges que haurien pogut viure a Tàrraco i que es relacionen directament amb els monuments. Els participants han d’esbrinar les seves dades principals: a què es dedicaven, quina era la seva condició social, on vivien, quins espectacles anaven a veure o com es vestien.

Destinataris: Cicle Mitjà i Superior d’Educació Primària, ESO.

Durada: 2h 30min

Reserves al telèfon 977 22 54 94 o bé a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com

nnnnnnnn

TARRAGONA ROMANA: visita comentada

DSC_0078

Visita guiada pels principals monuments d’època romana conservats a la ciutat de Tarragona. El recorregut permet observar la convivència de la ciutat actual amb les restes romanes i els canvis que aquestes han desenvolupat al llarg de les diverses èpoques històriques.

La visita comença per la maqueta de Tàrraco del segle II situada a la volta del Pallol amb l’objectiu de conèixer com era l’estructura de la ciutat alsegle II d.C. i situar‐nos en el recorregut que farem durant la visita.

Seguidament, visitarem les muralles romanes, les restes del Fòrum Provincial que es conserven entremig dels edificis actuals i ens fixarem en el traçat que es conserva per adonar‐nos de les seves grans dimensions, les voltes i la capçalera del Circ i finalment l’Amfiteatre.

La visita es complementa fent una parada al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per contemplar algunes de les peces més importants: el mosaic de la Medusa, el mosaic dels peixos i la nina d’ivori.

Destinataris: 3r i 4t ESO, Batxillerat.

Durada: 2h 30min.

Reserves al telèfon 977 22 54 94 o bé a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com

nnnnnnnn

TERRITORI DE TÀRRACO: visita comentada

pont diable

Visita guiada per alguns indrets de la Tàrraco romana que es trobaven fora de la ciutat. El recorregut permet observar diferents elements que configuraven l’ager tarraconensis, com les vil∙les, els monuments funeraris, les pedreres o els aqüeductes.

La visita passa per la Torre dels Escipions per tal de conèixer el món funerari de la ciutat associat a les vies de comunicació; la vil∙la romana dels Munts(Altafulla), on podrem observar les característiques d’una luxosa residència propera a la ciutat; la pedrera romana del Mèdol per entendre la importància de la pedra en la construcció de la ciutat i com era la seva extracció; i finalment, l’aqüeducte per comprendre com s’abastia d’aigua una gran urbs com la ciutat de Tàrraco.

En el cas que interessi, es pot modificar el recorregut de la visita per anar a veure la vil∙la romana de Centcelles (Constantí) i els mosaics que s’hi conserven.

Destinataris: Cicle mitjà i superior d’Educació Primària, ESO, Batxillerat i AMPAs

Durada: 3h

Reserves al telèfon 977 22 54 94 o bé a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com

nnnnn

MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA: visita comentada

mosaic_medusa

Visita guiada per les sales del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per conèixer les restes arqueològiques que es conserven provinents de Tàrraco.

La planta 0 està dedicada principalment a l’epigrafia. Les inscripcions ens serveixen per conèixer com era la societat de Tàrraco. També es poden observar restes de la muralla romana que permeten comprendre bé com era la seva estructura i les monedes que testimonien la coexistència de la població romana amb la indígena.

La planta 1 està dedicada a l’arquitectura i als mosaics. Fragments del recinte de culte, el fòrum, el teatre, el circ i l’amfiteatre, evidencien la monumentalitat i el luxe de l’urbanisme de la ciutat.

En la planta 2 trobem evidències de la vida quotidiana a partir dels objectes que ens han arribat fins els nostres dies: joguines, ceràmica, àmfores, etc.

La planta 3 està dedicada a l’escultura i a les vil∙les del territori de Tàrraco. La última sala està dedicada íntegrament a la vil∙la romana dels Munts d’Altafulla.

S’acaba la visita amb l’audiovisual que ofereix el museu sobre la ciutat de Tàrraco.

Destinataris: Cicle superior d’Educació Primària, ESO, Batxillerat, Educació Especial i AMPAs

Durada: 1h 15min.

Reserves al telèfon 977 22 54 94 o bé a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com

nnnn

UN DIA A TÀRRACO: Itinerari didàctic

CARRER_MICRONENS

La Clàudia i l’Adrià són dos germans que viuen a la ciutat de Tàrraco. Cada dia van a l’escola però avui el seu pare els porta a descobrir les curses al circ i les lluites a l’amfiteatre.

A partir d’un conte mòbil pel circ i l’amfiteatre de Tàrraco, aproximarem la història als infants d’una manera lúdica.

Juntament amb el conte, l’itinerari es complementa amb les il∙lustracions dels protagonistes i dels escenaris i reproduccions dels objectes que apareixen en la història.

Destinataris: Educació Infantil i cicle inicial d’Educació Primària.

Durada:1h 30min.

Reserves al telèfon 977 22 54 94 o bé a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com

Deixa un comentari